Hydrauliekslangen verbinden bewegende, trillende en flexibele delen. Dit betekent dat er behoorlijk wat wordt gevergd van deze slangen en pijpen. Om een veilige en goede werking te waarborgen, gebruikt PowerFlex producten van het kwalitatief hoogstaande merk Eaton.

De toepassingen van hydrauliekslangen op een rij. Deze slangen worden in de regel ingezet om ten opzichte van elkaar bewegende delen te verbinden. Daarnaast worden ze toegepast in situaties waarbij veel mechanische spanning op leidingen kan komen te staan door een vervorming van de constructie. Denk hierbij aan werksituaties op schepen, offshore vaartuigen en mobiele toepassingen.

Verder hebben hydrauliekslangen een functie bij het dempen van trillingen en piekdrukken dankzij de elasticiteit van de slang. Ze spelen ook een rol bij het voorkomen van het doorgeven van trillingen, geluidsreductie en gewichtsbesparing. Hydrauliekslangen zorgen voor een eenvoudige en flexibele verbinding van componenten in een beperkte ruimte.

Welke afmetingen?
Hoe bestelt u de juiste hydrauliek slang? U kijkt naar de buitendiameter en de wanddikte. Bijvoorbeeld een leiding van 25 mm en een wanddikte van 3 mm. Om de doorlaat te berekenen (inwendige leidingdiameter) neemt u de buitendiameter en trekt u daar de wanddikte van af. Dus in dit geval: 25 mm – 2 x 3 mm = 19 mm.

Zoekwoorden : .

Stel uw vraag

Heeft u vragen of opmerkingen over uw Hydrauliek, vraag het aan Powerflex-fhp

[contact-form-7 404 "Not Found"]