In de hydrauliek gebruiken we zogenaamde pijpaansluitingen. Dit zijn verbindingen tussen hydrauliekcomponenten, leidingwerk en slangaansluitingen. PowerFlex levert deze populaire verbindingsmethode in veel variaties.

Een pijpaansluiting kan bestaan uit een pijpopname (altijd een 24° negatieve conus) en een vaste metrische buitendraad of een aansluiting met wartelende binnendraad. Deze laatste aansluiting kan bijvoorbeeld bestaan uit een gemonteerde snijring met wartel op een leiding (ofwel een 24° positieve conus), plus een O-ring met wartel, bijvoorbeeld op een slangkoppeling. Op deze manier verbinden we een slangassemblage met een stalen leidingwerk of verbinden we stalen leidingen onderling.

Welke diameter?
Afhankelijk van waar en waarvoor u het gebruikt, kiest u de leiding/pijpdiameter. PowerFlex werkt volgens de ISO/DIN normen, die aangeven dat bij elke pijpdiameter een bepaalde metrische draadaansluiting moet worden toegepast. Voor de diverse werkdrukken hebben we een ‘lichte’ en een ‘zware’ serie. De lichte serie geven we aan met een L. Deze serie is geschikt voor gemiddelde werkdrukken. De zware serie noemen we S of H en is bedoeld voor het zware werk; hoge werkdrukken en pulserende omstandigheden. Bij hydrauliekslangassemblages kan de pijpdiameter variëren van 6 tot 42 mm.

Zoekwoorden : , .

Stel uw vraag

Heeft u vragen of opmerkingen over uw Hydrauliek, vraag het aan Powerflex-fhp

[contact-form-7 404 "Not Found"]