Een breuk of lekkage in een hydrauliekslang wilt u te allen tijde voorkomen. Lekkage van hydraulische slangen bij hoge druk is immers levensgevaarlijk en niet goed voor het milieu. Preventie is daarom heel belangrijk. Voorkom het schuren van slangassemblages langs scherpe randen.

Lekkages betekenen gevaar. Gelekte vloeistof veroorzaakt gladheid, brandgevaar en vervuilt de omgeving. Uw medewerkers kunnen brandwonden oplopen of verwondingen waarbij de vloeistof onder hoge druk doordringt in de huid.

Voorkomen
Hoe kunt u lekkages voorkomen? Het is vooral belangrijk dat slangassemblages niet langs scherpe randen schuren door de juiste lengte en diameter van de slang te kiezen. Monteer de slangen volgens de gebruiksaanwijzing van uw leverancier PowerFlex of vraag ons om advies. Voorkom dat slangen langs elkaar schuren als uw machines in werking zijn. Slangen kunnen bijvoorbeeld met klembeugels worden vastgezet.
Als er slangbescherming om de slangassemblage wordt gebruikt, moet deze bij het vervangen van de slangassemblage natuurlijk niet worden vergeten. Een alternatief hiervoor is een slangassemblage met een slijtagebestendige buitenwand. Dit is goedkoper, schoner en effectiever. Onze medewerkers kunnen u daar alles over vertellen.

Stel uw vraag

Heeft u vragen of opmerkingen over uw Hydrauliek, vraag het aan Powerflex-fhp

[contact-form-7 404 "Not Found"]