U heeft het vermoeden van een lekkage? Ga voorzichtig en veilig te werk om de lekkage op te sporen en op te lossen. Onveilig werken kan zeer ernstige verwondingen veroorzaken.

U ontdekt een lekkende slangkoppeling. Wat u vooral niet moet doen: een steeksleutel nemen en de verbinding ‘even’ aandraaien. Dit kan de lekkage verergeren en tot ongelukken leiden. Dus nooit sleutelen aan een hydrauliekinstallatie die onder druk staat. Voel ook niet met de handen om een lekkage op te sporen. Veiligheidshandschoenen bieden onvoldoende bescherming bij een pinhole-lekkage onder druk. De vloeistof kan in de huid injecteren en een vergiftiging veroorzaken. Dit kan tot blijvende invaliditeit leiden. Gebruik daarom een stuk karton, een plank of een gebogen stalen pen om de lekkage te lokaliseren.

Drukvrij maken
Zet altijd eerst de machine uit en maak het systeem drukvrij. Als er namelijk lekkage is bij de schroefdraden van een slangkoppeling of bij een lekkende verbinding, kan brand ontstaan doordat de olie onder hoge druk vrijkomt.

Oorzaken
Lekkage wordt meestal veroorzaakt doordat de slangkoppeling verkeerd op de slang is gemonteerd of wanneer de schroefdraad, het dichtingsvlak of de flensverbinding niet goed gepositioneerd of beschadigd is.
Voorkom dit door te zorgen dat slangkoppelingen aan beide zijden van de slang van binnen en van buiten schoon zijn. Check op zichtbare beschadigingen. Gebruik nieuwe dichtingen en zorg dat deze altijd schoon en licht geolied zijn voor de montage. Draai aansluitingen niet te vast aan, anders kunnen de afdichtingsvlakken en O-ringen beschadigen. Pas op dat draadaansluitingen van slangkoppelingen niet met elkaar worden verwisseld, want ze lijken vaak veel op elkaar. En tot slot: elke slangkoppeling en hydrauliekslang moet zorgvuldig worden getest op een testbank. PowerFlex heeft geavanceerde apparatuur om slangassemblages te testen.

Stel uw vraag

Heeft u vragen of opmerkingen over uw Hydrauliek, vraag het aan Powerflex-fhp

[contact-form-7 404 "Not Found"]