FC500 X-FLEX™ hydraulische spiraalslang

Buitengewoon flexibele slang die hoge druk aankan.

De FC500 X-FLEX-slang van Eaton met spiraalvormige TTC-bevestigingen biedt flexibiliteit voor elke toepassing. Met de uit één stuk bestaande Aeroquip Global Spiral TTC-krimpfittingen zijn deze slangen betrekkelijk eenvoudig te assembleren.

De FC500 hogedruk spiraalslangen omvat de nieuwste technologie op het gebied van buitenmantels, fittingen en spiraal verstevigingen. Door gebruik te maken van deze materialen in combinatie met de nieuwste productietechnologie, heeft Eaton een belangrijke verbetering van de flexibiliteit in deze R13-prestatieslang bereikt.

De FC500 X-FLEX™ is een nieuwe slang waarbij Eaton er in geslaagd is verbeterde flexibiliteit te creëren. Iedereen die in het verleden ooit moeilijkheden heeft ondervonden met het installeren, kan met deze slang een reductie van maar liefst 46%! realiseren.


UITSTEKENDE PRESTATIES IN FLEXIBELE TOEPASSINGEN
Typische toepassingen voor een hogedrukslang van 5000 PSI zijn te vinden in een breed scala van mobiele en de industrie sector. De FC500 is bij uitstek geschikt voor toepassingen in onder meer bouwmachines, zoals graafmachines, graaflaadcombinaties, bulldozers en bosbouwapparatuur. Evenals stationaire apparatuur zoals spuitgieten en vormen. Deze nieuwe slang levert uitstekende prestaties in flexibele toepassingen.


KENMERKEN
• 46% verbetering in de “force-to-bend”
• 1/2 SAE buigradius
• Voldoet aan 5076 PSI werkdruk in alle maten
• Robuuste, slijtvaste buitenmantel – DURA-TUFF™
• Voldoet aan en overtreft de SAE 100R13
• MSHA goedgekeurd

CONSTRUCTIE
Binnentube van synthetisch rubber, 4-zware spiraaldraadversterking (maten -12 tot -24), 6-zware draadspiraalversterking (maat -32) en DURA-TUFF™ rubberen buitenmantel.


GOEDGEKEURDE FITTINGEN
4S en 6S fittingen


WERKTEMPERATUUR
-40°C tot +121°C


TOEPASSINGEN
Hogedruk hydraulisch systemen. Geschikt voor petroleum en op water gebaseerde vloeistoffen.


VOORDELEN
• Flexibel ook bij lage temperaturen
• Langere levensduur bij schurende toepassingen.

Download hier de flyer voor meer informatie

Stel uw vraag

Heeft u vragen of opmerkingen over uw Hydrauliek, vraag het aan Powerflex-fhp

[contact-form-7 404 "Not Found"]