Eaton LifeSense

Hydraulic Hose Condition Monitoring

EATON LifeSense is ontwikkeld in samenwerking met de Purdue University voor het bestrijden van hydrauliekslang breuken, lekkages en slijtage. LifeSense is in 2011 geintroduceerd en werd al snel gezien als een van de meest innovatieve ontwikkelingen in de hydrauliek markt.

Onverwacht falen van uw hydrauliekslangen is vaak een grote uitdaging met serieuze consequenties; consequenties die vaak erg kostbaar blijken. Het leek dus logisch een oplossing te ontwikkelen die om kan gaan met dit falen. LifeSense is een intelligent systeem dat uw hydrauliekslangen kan monitoren om systeemfalen te voorkomen.

Hoe werk LifeSense

Het Lifesense systeem is gebaseerd op een aantal eigenschappen van de hydrauliekslang die met de tijd veranderen. Door onderzoek van vele slangen zijn deze verschillende eigenschappen ontdekt en dienen nu als indicatoren voor een aanstaand falen van de hydrauliekslang.

Elke koppeling op de slang wordt voorzien van speciale sensoren die continu de slang monitoren. Deze data wordt doorgegeven aan een unit die de diagnoses hierop uitvoeren en de data interpreteert. Bij mogelijk falen van de hydrauliekslang gaat een alarm af om zo op tijd maatregelen te kunnen nemen.

Stel uw vraag

Heeft u vragen of opmerkingen over uw Hydrauliek, vraag het aan Powerflex-fhp

[contact-form-7 404 "Not Found"]