Eaton Walterscheid

Fittingsystemen

WALFORMplus is een fittingsysteem dat uit 3 componenten bestaat.

  1. Het mechanisch voorgevormde uiteinde van de buis kan gekoppeld worden aan een standaard DIN koppeling met een DIN wartel.
  2. Lekken bij de koppeling wordt uitgesloten door een dichtingsring van elastomeer.
  3. Wat het WALFORMplus systeem bijzonder maakt, is de mechanisch voorgevormde buis, die aansluit op de 24° conus van het fittinghuls. Dit vergemakkelijkt de bevestiging en is een goede bescherming tegen te vast aandraaien van de wartel.

De positieve passing zorgt voor een betrouwbare koppeling met de buis, zelfs bij hoge, dynamische belasting. Het bevestigen is eenvoudig waardoor kosten worden bespaard. Het kleine aantal onderdelen beperkt bovendien de opslag- en materiaalkosten.

Van RVS fittingen moet de 45° binnen conus en het schroefdraad gesmeerd worden met EATON ABF smeerolie. Voor WALFORMplus garanderen wij een nominale druk van 800 bar met een veiligheidsfactor 4. De afzonderlijke onderdelen van het WALFORMplus fittingen komen overeen met DIN EN ISO 8434-1. De fitting is echter niet de enige factor die de maximale druk bepaalt: deze is mede afhankelijk van de buisdiameter en de wanddikte.

Stel uw vraag

Heeft u vragen of opmerkingen over uw Hydrauliek, vraag het aan Powerflex-fhp

[contact-form-7 404 "Not Found"]