Eaton Walterscheid

Tube fitting systems

WALFORMplus is een fittingsysteem dat uit 3 componenten bestaat.

  1. Het mechanisch voorgevormde uiteinde van de buis kan gekoppeld worden aan een standaard DIN koppeling met een DIN wartel.
  2. Lekken bij de koppeling wordt uitgesloten door een dichtingsring van elastomeer.
  3. Wat het WALFORMplus systeem bijzonder maakt, is de mechanisch voorgevormde buis, die aansluit op de 24° conus van het fittinghuis. Dit vergemakkelijkt de bevestiging, en is een goede bescherming tegen te vast aandraaien van de wartel.

De positieve passing zorgt voor een betrouwbare koppeling met de buis, zelfs bij hoge, dynamische belasting. Het bevestigen is eenvoudig waardoor kosten worden bespaard. Verder worden kosten bespaard doordat voorassemblage en bijkomende hulpstukken niet nodig zijn. Het kleine aantal onderdelen beperkt de opslag- en materiaal kosten. Van RVS fittingen moet de 45° binnen conus en het schroefdraad gesmeerd worden met EATON ABF smeerolie. Voor WALFORMplus garanderen wij een nominale druk van 800 bar met een veiligheidsfactor 4. De afzonderlijke onderdelen van de WALFORMplus fittingen komen overeen met DIN EN ISO 8434-1. De fitting is echter niet de enige factor die de maximale druk bepaalt: dit is mede afhankelijk van de buisdiameter en de wanddikte.

Stel uw vraag

Heeft u vragen of opmerkingen over uw Hydrauliek, vraag het aan Powerflex-fhp

[contact-form-7 404 "Not Found"]